ZenePince

ZenePince

Koncert: Fatal Error

2017. szeptember 03. - Ryde_Laci

diakfeszt_logo.jpgA hétvégén került sor az első Diákfesztre. Aki esetleg nem találkozott volna vele, ez egy ingyenes fesztivál a Városligetben, amelyet teljes egészében támogatásokból szerveztek egyetemista és középiskolás arcok. Alapvető célja, hogy a fiatalsághoz közelebb hozza a közélet dolgait, mindezt egy számukra is fogyasztható zenei fesztivál keretein belül. Ezenkívül minden egyes forint ami a fesztivál költségein túl marad azt pedig az Igazgyöngy Alapítványnak adományozzák. A megvalósítás úgy néz ki, hogy a színpadon délutántól estig élőzene megy napközben pedig kint táborozik a Greenpeace, az UNICEF, a Független Diák Parlament egyes képviselői akikkel, hol kötetlenül, hol pedig irányított beszédben lehet egyes témákat végigjárni. A blog szempontjából a zene részét ragadnám ki a fesztiválnak.

dlrm.pngÉn a pénteki napon vettem részt, annak is inkább már az estébe nyúló részén. Kettő banda koncertjét álltam végig, mégpedig a DLRM (Delirium) és a Fatal Error.
Először a körülményekről pár szót. Mivel a helyszín a Napozó rét volt így az egész alapvetően szabadtéri volt. A nézőtéren itt ott kanapék meg matracok. A színpadi felszereltség jó volt, fények, megfelelő hangosítás, szóval minden adott volt egy jó bulihoz.

A két bandáról elöljáróban annyit, hogy a DLRM-et én előtte nem ismertem, míg a Fatal Error-t már élőben is hallottam korábban (itt). A DLRM nyolc óra előtt került színpadra és körülbelül egy órát (talán kicsit többet) zenéltek. A számok teljesen rendben voltak, a közönségbe iszonyatosan jó hangulat volt. A későbbiekben mindenképpen utánanézek a csapat munkájának.

fatal_error.jpg

Aztán pedig felvonult a Fatal Error. A legutóbbi koncerthez képest egy trombitással bővült a bagázs, ami meglepően jól egészítette ki egyes dalok hangzását. Felvonultattak új dalokat is a hamarosan érkező albumról, a régi számok még mindig jól működnek, illetve ismét hallhattuk a Motörhead feldolgozást, ami most is nagyon állat volt. A közönséget elnézve mindenki élvezte a bulit, a banda szintén elégedettnek tűnt. A záró akkordok ismét a káosz és a totális megőrülés jegyében zajlottak, ahogy azt a bandától megszokhatták a rajongók. A koncert után pedig sokáig ott maradt a banda és oda lehetett menni velük beszélgetni. Ismét egy élmény volt őket látni, meg beszélni velük, aztán pedig októberben új lemez!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr4112800030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása