ZenePince

ZenePince

Hollywood Undead - American Tragedy

2017. szeptember 17. - Ryde_Laci

Egy meglehetősen sikeres első album után a hatos egy közös turnéra ment az Avenged Sevenfold-dal. Ezek után vissza a piszkos munkához. A követező lemez munkálatai közben egy kis nézeteltérés alakult ki a Deuce-szal, amelynek következtében kikerült a bandától. A banda egy régi barátját kérték meg, hogy töltse ki az űrt. A Lorene Drive hangja Daniel Murillo (Danny) szívesen vette a felkérést. Neki is álltak a folytatásnak, ennek köszönhetően pedig, az elkövetkezőben részesei lehetünk az Amerikai Tragédiának. A kiadással kis gond adódott és egy hónapot csúszott a megjelenés, míg végül 2011 április 5-ére teljes egészében vált elérhetővé. Ezt itt a második Hollywood Undead stúdióalbum.

american_tragedy.jpg

Ezúttal 14 dalt kaptunk, amelyik életünkből majdnem 50 percet is képes elvenni. Egy nagyon jelentős előre lépésen ment át a csapat. Sok mindent megváltoztattak a hozzáállásukban, úgy hogy ezzel nem veszett el az esszenciájuk. Ez már önmagában egy hatalmas dolog. Azzal, hogy kevesebb a kiabálás, a tag-elés, a csajozás és a bitch szóhasználat (Nem vesztek ki teljesen csak mérsékelve lettek.) egy olyan ember számára, aki értéket keres, meglehetősen kecsegtetően hangzik. A változások tényétől az album alapvető minősége nem ugrik meg, csak az érdeklődés attól aki leül elé. A zenei felépítés maradt a régi, az alap tekintetében és a vokáléban is. Ahol még komoly előrelépést tett a Hollywood Undead az a szöveg írás. Minden egyes dalnak van valami közlendője. Vannak sablonos életigazságok, őszinte történetek és óva intő üzenetek. A számok hoznak egy erős minőséget és stabilan tartják is. Kiemelendők:

Been to Hell – Megidéződik a nyitány. Csak ezúttal a refrénnél egy másmilyen tónus szólal fel. Danny úgy mutatkozik be a bandában (fact: az első megjelent single-ön hallhattuk először, ami meg a Hear Me Now volt, de mindegy is), mint ahogy a banda mutatkozott be pár évvel ezelőtt. Jelentős fejlődés azonban megfigyelhető a sorok között. A dalban ismerősek lehetnek az Undead egyes pillanatai, amivel alapvető probléma nincs, mivel meg van a maga karakteressége, már csak a gondolat foszlányokból és egy-két jól eltalált metaforából kiindulva is.

Comin in Hot – Mint mondtam a változtatások ugyan drasztikusak de nem véglegesek. Ezen a korongon ugyan nem a csajozás kapja meg a túlsúlyt de egy (két) dal erejéig azért jelen van. Én azt mondom, hogy ebben a formában nincs vele gond, mert egy hangulatos dalról beszélünk, amiben azért el lehet csípni egy két szemtelen és idézhető sort. De az egészet tekintve nem egy kiemelkedő alkotás.

Glory – Egy nyugtató felvezető után megszólalnak a hangszerek és elfog az az érzés, ami miatt úgy döntöttem, hogy nem Rapid Pincében tálalom a bandát. Egy üdítő rockzenei alap amire belép J3T rapje és én otthon érzem magam. Ez a fajta erős alappal ellátott komoly rapszöveg amiért én azt mondom megéri követni bandát. Hamisítatlan rap-rock!

danny.jpg

Bullet – Elképzeltétek már valaha, hogy milyen egy tündérmese gyerekeknek, ami láncfűrészes gyilkosokkal, összetört álmokkal és cseppet sem kielégítő és egyenesen depresszióba taszító befejezéssel bír? Na valami ilyesmi a Bullet csak zenében. Alapvetően egy kellemes és vidám hangulatú nóta, aminek gyerekdalra hasonlító felépítése van. Mind ehhez hozzátesz az a kis zabálnivaló csöppség aki a végén énekel. De ha egy rövid metszetet ejtünk a baloldalon a gyomorszájnál, akkor láthatjuk, hogy a máj cseppet sincs ép állapotban. A szöveget ugyanis, ha vizsgáljuk láthatjuk, hogy a tömény és életeket tönkretevő alkoholizmus a fő fonál, amit csonka testrészek is öveznek. Elképesztő ez a groteszk egyveleg, de működik. Nagyon sok ember kedvencének vallja a dalt, talán azért mert két irányból lehet vizsgálni és mind a napsütéshez, mind pedig az esőhöz jól passzol.

Tendencies - Kis elektromos felvezetés kezdődő dob és jönnek is a rap verzék. Ismét egy erős rap-rock dal, ahol a refrén csak úgy be robban. Ezt fűszerezi a harmadik versszak ismétlései és kántálásai. Borzasztó erős hangulata és stílusa van. 

Azt a fajta magával ragadó hangulatát és egyedi stílusát mindenféle változtatás mellett képes volt megtartani és továbbra is szórakoztató, amit csinálnak. Bár sokkal sötétebb és/vagy mélyebb a mondanivalót kaptak egyes dalok mégis így sokkal kellemesebb. Tagadhatatlan és utánozhatatlan Hollywood Undead munka.

Basement Score: 76%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr4812870554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása