ZenePince

ZenePince

Nightwish - Dark Passion Play

2016. február 07. - Frenck

Elérkeztünk a Nightwish 6-ik albumához amit 2007-ben adtak ki az új énekesnővel: Anette Olzonnal. A pop hangú énekessel. Az albumnak elég nagy sikere lett Nyugat-Európában. Ebben az albumban a basszusgitáros Marco Hietala sokkal több énekesi szerephez jutott mint az előző albumokban. Egyik számuk az Amaranth a legtöbb magyar listán ELSŐ helyezést ért el. Megjelenése után kb kettő héttel nemcsak a magyar ,hanem finn, a svájci,a horvát, és a német listákon is első lett. Ez óriási teljesítmény. Fájó szívvel mondom ezt de Nightwish már nem a régi. Azt a teljesítményt már nem tudták ugye hozni amit 1997-től 2004-ig hoztak az énekes váltás miatt. Mikor megjelent az album elég sokan otthagyták a Nightwisht. De jöttek új rajongók akiknek ez a fajta felállás tetszik. Jobban bejön nekik a pop hangú énekesnő, mint a régi opera énekesnő Tarja hangja. És vannak ugye akik maradtak.

Maga ez album keveri power metál és a szimfonikus metált.  Ez a legtöbb számon eléggé hallható. És sok számban van szóló. Az előző albumokon nem volt jellemző rájuk a gitár szóló. Lassú számból is több van. Látszik az albumon hogy próbálták tartani a korábban megszokott színvonalat. Majdhogynem sikerült is. Ez tiszteletre méltó, hiszen egy front ember váltás az nagyon megvisel egy bandát. A legjobb számok az albumról:

-Amaranth: Egyértelmű miért ez az első. Mint már említettem az albumon a legjobb szám. Legtöbb zenei listán, köztük a magyaron is első helyezést ért el és elég sokáig ott is maradt. 2008-ban . videó klipet is adtak ki hozzá. Szerintem ez egy fantasztikus szám és az előző albumokon ilyen teljesítmény közel se értek el egyetlen számmal se. Kötelező házi feladat meghallgatni!!!

-Bye Bye Beautiful: Egy igazi power metál szám. És Marco Hietala hangja remekül illik a számhoz. Ehhez a számhoz is készült egy király videó klip. Hallgassátok meg. Nem bánjátok meg.

-Last of the Wilds: Ez egy fantasztikusan komponált teljesen instrumentális szám. És ennél a számnál van egy vendégzenész, Troy Donockley aki skót dudával működött közre. Ez a szám rendkívül jó lett. És ami gitár szóló van benne az valami brutális. Vigyáz nem csak gitár hanem skót duda szóló is van benne!! Hallgasd meg!!!

-7 Days to the Wolves: Amilyen dobbal indít az már megfogott mikor először meghallgattam. Itt is Marco Hiatala elég sok énekesi szerepet kap. Gitár szóló is remekül illik hozzá. Nagyszerű szám. Nekem teszik. Hallgasd csak meg.

-The Islander: Egy teljesen akusztikus szám ahol Marco a fő énekes és Anette pedig csak a vokál szerepet tölti be. És ehhez a számhoz is adtak ki egy jó kis videó klipet.

-Eva: Nagyon... Nagyon....... Nagyon........ lassú és remek szám. Ehhez is készült videó klip. Hallgassátok meg. Nem bánjátok meg.

Más negatívumot nem tudok az album ellen mondani mint azt hogy NEM tudták azt a színvonalat hozni mint amit az elmúlt években azt megszokhattuk. Nem rossz az album.... SŐT.  De nem az igazi már a Nightwish. Nem ez a legjobb albumuk. De nem is a legrosszabb. Ha meghallgatjátok nem lesz idő pocsékolás. Higgyétek el. Még annak is ajánlom aki csak Tarjával készült albumokat hallgatja.

Basement Score: 78%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr738368272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása