ZenePince

ZenePince

Skillet - Unleashed

2016. augusztus 07. - Ryde_Laci

Célba értünk. Néhány hét kemény munkája és eljutottunk a Skillet friss korongjához. Most kiderül, vajon megérte ezt a rengeteg munkát és a banda hálát ad nekem, hogy ennyi időt beleöltem a munkásságuk kivesézésébe. Hölgyeim és uraim akkor vegyük górcső alá a kilencedik stúdió albumot: Unleashed!

skillet_unleashed.jpgŐszintén, erre talán megérte várni. A legjobb Skillet albumot kapták kézhez a rajongók!  A kezdés valami elképesztő, és ezt nem csak az első számra értem. Ahogy szépen sorba jöttek ki a dalok az album előtt, kezdtem örülni. Nagyon is... de aztán mégis csak voltak kételyeim. A banda ugyanis tud felemás albumot készíteni, volt már rá példa nem is olyan rég. De sikeresen meggyőztek arról, hogy komoly helyük van a szakmában és nem kell többé sóhajtsak, ha meglátom,hogy Skillet.

Az albumon többféle szám van. Több kicsit más stílust kipróbáltak. Lassabb, pörgősebb, elektronikusabb. Ezért is van az, hogy tele van meglepetéssekkel a korong. Mindez persze jó értelembe. Megvan a csapat kis saját stílusa, és ezt a végsőkig kihasználja és a legtöbb esetben jól is működik. A jobbnál jobb alapokat a szövegek tetőzik. Kiemelendők:

Feel Invincible - Ez volt az első megjelent dal az album promóciója alatt. Hát nekem ütött! Engem azonnal meggyőzött és reménnyel töltött el az érkező korong iránt. Amúgy maga a szám nagyon pörgős, szerintem van egy baromi jó sodrása. Az elektromos dolgokat minimálon jól használják. Hard rockot kedvelőknek tudom ajánlani. Skillet fanoknak kötelező!

Stars - Ez volt a harmadik előzetesen megjelent dal az albumról. Lassabb mint az előző dalok, de valahogy passzol, mert benne van az ami egy Skillet dalba benne kell legyen. Mondani valója is van ami szintén csak emeli a dal minőségét, aki szereti a kicsit elmélázós rockot és esetleg szeretne valami mást hallani a Skillettől, vagy csak egy nyugisabb dalt keres takarításhoz, ez tökéletes.

Undefeated - Itt használják valamivel intenzívebben az elektronikus elemeket. És feltudtak erre húzni egy jó számot. Kivételesen a szöveg talán nem ér fel az eddigiekhez, de a hangulat nagyon is a helyén. Az alap jól szól, John hangja pedig változatos és szintén nagyon jól szól!

skillet_unleashed_tour.jpgThe Resistance - Lezárásnak remek. A dal végén van még egy rövidke kis gitár, ami tök jó. Ebben a dal a csaj is kap egy kis átvezető szerepet a refrén előtt, remek az is. De maga a szám is teljesen jó. Tetszik az alap, a refrén talán kicsit kevesebb, mint a többi dal esetében, de itt sem vérzik el a dal.

Minden dal egyedi, minden dal valami más. Egy nagyon jó színvonalon mozog az album. A tempó kicsit csapong, ha egybe hallgatod, de külön-külön a számok megállják a helyüket. Néha hard rock, olykor pop-rock vagy indusztriál. A legmeglepőbb számomra, hogy aznap kint voltak a dalok Youtubeon is. Azt hittem, nem tudok majd linkelgetni. De ott van, ingyen, legálisan... Tessék meghallgatni!

Basement Score: 83%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr138926236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása