ZenePince

ZenePince

Fall Out Boy - From Under the Cork Tree

2015. december 01. - Ryde_Laci

A 40 perces gyenge nyitány után két évvel érkezett meg a From Under the Cork Tree. Mielőtt merészen belehallgatnánk a dalokba, ha vetünk egy pillantást a dallistára észre vehetjük, hogy mi a fasz? Mármint milyen koncepció az hogy a refrént teljes szövegét adjuk címnek? Nem hiszitek el?

 
"Our Lawyer Made Us Change the Name of This Song So We Wouldn't Get Sued"
"I've Got a Dark Alley and a Bad Idea That Says You Should Shut Your Mouth (Summer Song)"
"I Slept with Someone in Fall Out Boy and All I Got Was This Stupid Song Written About Me"
"Get Busy Living or Get Busy Dying (Do Your Part to Save the Scene and Stop Going to Shows)"
-és ez csak néhány példa volt... És ha nem haragszotok a továbbiakban egy rövidítettet verziót használok.

De akkor milyen is az album?

Pop/Punk, Soft Rock egyes források szerint Emo stílust dolgoz fel. De a lényege a hangulat... Az egészet áthatja egy szemtelen életöröm és valami fantasztikus Feel Good. Persze ez nem teljesen igaz az album ennél árnyaltabb... Ugyanis vannak hangulatfüggőbb, lassabb, mélabúsabb dalok is. Ezek kapcsán kérnék ki az első problémámra, a dalok elrendezése. Szerintem nincsenek teljesen összhangban a dalok, ami magukon a dalokon nem ront csak az összhatáson.

Ahogy már mondtam a számok egy része, kellemes party hangulatot teremt, ilyen például a Dance Dance, Sugar We're Going Down, vagy aminek a szerintem egyik legjobb refrénje van a Nobody Puts Baby in the Corner. Az egész érzéshez a gyorsabb tempó csak jobban hozzáad. Későbbiekben ilyen például a Champagne for My Real Friends... ami már így is jóval komolyabb a többinél. Szépek a komoly dalok is csak olyan furcsán jönnek egymás után. az első ilyen komolyabb érvágás a I've Got a Dark Alley... ami már dallamában lehangolt engem. És az ezek után következő dalok hasonlóképp.

Amiről még mindenképp kell beszélnem az az I Slept with Someone in Fall Out Boy és a Get Busy Living or Get Busy Dying. Azoknak is a vége. Nem tudom kinek az ötlete volt a screaming, de én nem tudom. Elég furára sikerült. Utóbbi dal esetében komoly frusztrációt éreztem. És a dal végén az a kis szöveg micsoda???
És a dalcímek hosszúságáról és a számok ezen részéről nekem azonnal az A Day to Remember jutott eszembe (mellékesen).

Mindent összevetve egy jó lemezt kaptunk kézhez. Akit érdekel vagy meggyőztem az mindenképp tegyen vele egy próbát. A végére egy kérdésem maradt. Nem gyakran nézek kritikákat, de kivételesen egy valami szemet szúrt: Mi az hogy IGN-en 10/3.6??????????? :O

5/4

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr208111108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása