ZenePince

ZenePince

Nightwish - Century Child

2015. december 19. - Frenck

A Nightwish 2002 -ben kiadott  egy kiugróan nagyszerű albumot. Ez a Century Child. Itt egy kisebb stílusmaxresdefauuuuut.jpg váltás történt. Ugyanis kilépett Sami Vänskä, a volt basszusgitáros. És helyette egy nagyszerű basszusgitárost kaptunk akinek nagyszerű hangja van. Marco Hietala. Nagyon jó tiszta énekhangja és kemény hörgős hangja van. Az albumról nagyon sokat lehetne írni, de előlegben csak annyit, hogy nagyon nagyon jó gitár alap és gitár szólók vannak benne. Elképesztően jól century_child.jpg megírt szimfonikus alapok. Ezen az albumon nagyon érződik hogy a Nightwish egy igazi opera metál banda.

-Talán az egyik legnagyobb említést érdemlő szám az Ever Dream. Eztuska_20130630_nightwish_51.jpg a szám szerintem a legjobb az albumon. Még az új Endless Forms Most Beautiful turnén is majdnem minden koncerten játsszák. Ez egy nagyon szép szerelmes dal. Nagyszerűen megírt gitárral szintetizátorral. És Hietala háttérvokálja is nagyot üt. Személyes kedvencem ez a szám. Még egy pár szám amit érdemes megemlíteni:

-The Phantom Of The Opera : Ez Hietala és Tarja egyik jó kis duettje. Itt hallani Hietala kemény hangját. Ezt a számot ajánlom mindenkinek, az Ever Dream- el egyetembe.

- End Of All Hope : Egy kicsit lehangoló a mondani valója. De teljesen hiteles. Ezt a számot érdemes meghallgatni.

Ez az album eszméletlen jó. Nem azt mondom hogy tökéletes, de szinte az.  Akinek van egy kis ideje azt ajánlom hallgassa meg az egész albumot mert nem bánja meg. Akár vonaton, buszon, héven stb. ha sokat utazol. Ennek az albumnak jó szándék nélkül adok 5/5-ös pontozást.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr268096852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása