ZenePince

ZenePince

Skillet - Comatose

2016. augusztus 02. - Ryde_Laci

Hat év közös munka után (a jelenlegi felállásban) 2006 októberének esős napjai került kiadásra a hatodik Skillet album, Comatose címen. Erről az albumról, pediglen már előismeretem is volt, ugyanis van egy szám amit hallottam róla korábban is és szeretem. Az album borítóra ismét nincs panaszon és itt már látható az a Skillet felirat design, amit a mai napig használnak.

skillet_comatose_cover.jpgAz album maga kicsit vissza vett a tempóból, tette mind ezt úgy, hogy jól hangzik a végeredmény. Hangszerek tekintetében is mintha filozófiát váltottak volna, és ez is jól működik. Kicsit több dob, több zongora. A dalok hosszát is redukálták, az érződik az egészen, hogy egy új oldalukat próbálják megmutatni. És nem tudom eddig hol dugdosták, de ez előbb is eszükbe juthatott volna. John hangja igazán jól szól, az erősebb dobbal. A gitár riffekre nincs panasz, rendesen egyben van az album. Kilengések nem igazán vannak, ha meg igen, az is csak pozitív irányba. Beállt az egész egy jó szintre.

Yours to Hold - Kis egyszerű dal, nem akar világot megváltani és ez így van rendjén. Az indulásnál vettem egy mély levegőt és aggódni kezdtem, de aztán a dal vállon fogott, a szemembe nézett és azt mondta, nyugi, nincs mitől parázni. Tényleg nincs! Hallgassátok meg, mindenképp kellemes kis hangulatot ad.

Comatose - Stílusos kezdés? Itt van egy! És a folytatás? Legalább olyan jó! Bár nem tudom ezt a számot kinek kell bemutatni. Egy kis klasszikus hangszerelés a háttérbe, közben a refrén robban. Mond is valamit a dal, de az élmény azt gondolom többet ad. Ennek a dalnak van leginkább stílusa. Bár itt a háttér vokál pont nem kap akkora szerepet, de akkor is, ezt a vonalat kéne folytatni.

Say Goodbye - A legvisszafogottabb dal. De ez persze ilyen cím mellett akár indokolt is lehet. Mindenesetre nekem tetszett ez is. Nem szokványos a Skillet-től még annyira sem, de mégis jó. Kicsit érzelmesebb nyugisabb és így is stílusba tud maradni.


skillet_comatose_delux.jpgWhispers in the Dark
- Ezt (megint csak) be kell mutatni valakinek? Ismét egy fantasztikus és hangulat teremtő indítás. Itt sokkal inkább a zene bravúr teszi kiemelkedővé a dalt. A csapattól még sosem látott zseniális lezárással.

Azért mégis rám cáfolt az album. Az utolsó szám szerintem nem úgy sült el, mint ahogy eltervezték. Borzalmas lett, és ez sajnos a százalékon is meglátszik. De minden mással maximálisan meg voltam elégedve. Tudja tartani a fejlődést, zeneileg sosem volt még ennyire jó a banda. A lassabb tempó talán még jobban is áll nekik mint a zúzás. Kíváncsian várom a folytatást.

Basement Score: 67%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr78908262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása