ZenePince

ZenePince

Nickelback - All the Right Reasons

2017. június 12. - Ryde_Laci

2004-es/2005-ös év fordulóján a banda Vikedal-t a korábbi dobost lecserélte a 3 Doors Down ex-ütősére Daniel Adair-ra. És azonnal el vonultak édes négyesbe és öt hónap elteltével megjelent egy új daluk a Photograph. 2005 októberében pedig már elérhető volt a banda ötödik stúdió munkája az All the Right Reasons. Minden szokásukat megtartották. Itt is tizenegy dalt kapunk, ez az album is bővelkedik toplistás dalokkal és a lemez is remekül szerepel a Billboard listán és ez sem kapott túl nagy elismerést a szakmától (legtöbb helyen ez az album szerepel a lista legalján). Röviden: itt egy újabb Nickelback album!
all_the_right_reasons.jpgAzért talán ebben az esetben ez nem ilyen egyszerű. Ez mégsem csak egy újabb Nickelback album, ez A nagybetűs Nickelback album! A tizenegy dalból hét megjelent előzetesen és az album közel ötven százaléka az a fajta Nickelback, amit a városi suhanc és a vidéki gazda is ismer.
Az album 2005-ben jelent meg és emlékeztek, mit nyilatkozott Chad a Silver Side Up kapcsán. Hogy sokkal slágeresebb dalokat fognak írni. Úgy tűnik ez mostanra érett be. A banda történelmében először előkerül a zongora is. A front ember azt mondta nagyon félt, hogy nem lesz, de a siker nem maradt el. Lássuk a Minden Jó Ok slágereit:

Follow You Home - Ugyan a legtöbb dal limonádébb lett, a nyitány hűebb maradt a múlthoz. A dalról még azt érdemes tudni, hogy a gitár részébe beszállt a ZZ Top is. Igazából ez csak mint érdekesség van, mert nem tudom mennyivel nyújtana kevesebbet nélkülük. Alapvetően egy dallamos oké szám, aminek azért az elejét sikerült jól eltalálni, ahol is bemutatkozik az új tag. Bár ha előbb vége lenne és hanyagolná ezt a Disturbed-ös sejtelmes suttogást Chad boldogabb lennék.

2006.jpg

Animals - Kellemesen érintett a dal újszerűsége. Na itt nem kell nagy truvájra gondolni. Újdonság kimerül abban, hogy Chad kicsit variál a hangján, így egy új ízt adva a dalnak. Korábbi lemezeken már volt erre példa, itt sem egy nagy szám, de mégis valami csak-csak más, ezt tudni kell értékelni.

Side of a Bullet - Ez a nóta szintén nem több egy mezei grunge-pop dalnál (sajnos). Valójában nem is akartam volna kiemelni külön, hisz nincs mit kiemelni, leszámítva a közreműködőt. Igen, a dalban (szintén gitáron) van egy közreműködő, aki nem más mint Dimebag Darrell (Pantera). Ráadásul ez egy poszthumusz kooperáció, mert a dal Dimebag halála után jelent csak meg. Kár érte, kiváló ügynök volt.

If Everyone Cared - A zongorával támogatott trackek közül ez az egyik. Ami azt illeti, szerintem jól illesztették a számhoz, hozzásegít a hatás eléréséhez. A szövege egy szent mise, hogy mennyivel jobb világban élhetnénk, ha még csak nem is a szeretet, de a kölcsönös odafigyelést és törődést megadnánk a másiknak. Az If Everyone Cared a korong jobb számai közül való és csak azért nem ajánlom meghallgatásra, mert valszeg mindenki pont annyira unhatja mint én.

occ.jpg

Rockstar - E mellett nehéz elmenni, azonban annyi mindent mondani róla megint csak egy kihívás. A rock sztársággal járó arany életről mesélő szám igazából ilyen borzasztó egyszerű tábortűz köré ülős gitáralappal operál. Sok mondani valója nincs inkább csak szórakoztat és hát itt már vokálban is jelentkezik a nyitányról szökött ZZ Top. Másik érdekesség a klip, aminek koncepciója, hogy random mindenki, mindenhonnan éneklik a szöveget és montázs szerűen jönnek a bejátszások. Azóta sok ilyen jellegű klip készült, én nem tudom melyik indította el a koncepciót, azért én látok benne fantáziát.

Végezetül, mindent összevetve egy a sok közül. Kicsit lazább, rádióba illőbb az album fő vonulata, de még mindig nem érzem kellően maradandóak, az egyetlen dolog amiért emlékszem ezekre a dalokra az a túljátszásuk.

Basement Score: 51%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr6612575771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása