ZenePince

ZenePince

Arch Enemy - Black Earth

Új értékelés: Basement Score

2016. január 13. - Ryde_Laci

A banda egy Svéd városból Halmstad-ból debütáltak 1996-ban. Az alakulásakor még csak négyen voltak:
-Johan Liiva - Vokál
-Michael Amott - Gitár
-Christopher Amott - Gitár

-Daniel Erlandsson - Dob
Azonban az első album alias Black Earth felvételei alatt közreműködött Fredrik Nordström - Billentyűs is.

Az album Death metál stílusban készült, és a hallgatása közben arra kellett, hogy rájöjjek, hogy inkompetens vagyok ilyen témában. Komoly hangulat és indok kell, hogy ilyet hallgassak, de idővel realizálódott bennem, hogy azért a véleményem meg van.

Az album nem hosszú. Kilenc track ebből is kettő instrumentális. Ezek a Demoniality és a Time Capsule. A többi pedig nagy általánossággal egy adrenalin bomba. Johan hangja és Michael riff-jei emelik ki az albumot, és ez majdnem minden dalra vonatkozik. Mindegyik egy stílusos felvezetővel indít közel fél percen át. Azután pedig lehangoló, melankólikus szövegek egy rakáson.

Kiemelkedő dalok a Bury Me an Angel, amit a mai napig játszanak koncerteken. Az Eureka, ami az élet értelmével foglalkozik, s mind ezt teszi fantasztikus gitár alappal. Majd jött egy érdekes meglepetés az egyik szóló közben, ugyanis a Cosmic Retribution dalban olyan váltás van akusztikusra, hogy az valami lenyűgöző. Az egészet méltón zárja a leghosszabb dal a Fields of Desolation.

 Kellemes csalódás és akár mennyire nem áll közel hozzám várom a folytatást. Lesz még miről beszélni.

És ha már tárgyalni való. A szerkesztőséggel egy új értékelést találtunk ki. Ez lesz a Pince Pont vagyis a Basement Score. Itt a dallista minden számát egyesével pontozzuk magunknak tízes skálán és a pontokat százalékoljuk... ezt látjátok majd ti és ebből lesznek a címkében a pontok (értelem szerűen 20%-onként 1 pont).

Basement Score: 78%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr358268562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása