ZenePince

ZenePince

Nightwish - Imaginaerum

2016. február 07. - Frenck

6381466513_48f778ebdc_b.jpgElérkeztünk a Nightwish 7-ik stúdióalbumához. Ez az Imaginaerum. 13 számot tartalmaz. Az albumot 2011 novemberében adták ki. Meglepő de az albumot megelőző ötlet egy film volt, aminek a címe ugyan úgy Imaginaerum. Ezért a dalokat érdemes, sőt, szigorúan csak sor rendbe hallgassátok meg. Így kijön maga a történet. Másképp egy-egy dal nem tudja megállni a helyét a listán. A film 2012 november 23-án jelent meg Finnonightwish4.jpgrszágban. Pár héttel később már más országokban is megjelent. A filmmel kapcsolatban vegyes volt a fogadtatás. Ugyanis a film nagyon bonyolult és a cselekményt rendkívül nehéz volt követni. Nem mindenkinek volt tiszta a film közölni valója.Van aki szerint nyfloor-jansen-nightwish-performs-at-the-sse-arena-wembley-in-london-12-19-2015_1.jpgomasztó lett. DE ha a filmet megérted akkor el fogsz gondolkodni. A film kb másfél óra, de megéri mert mond valamit. Ajánlom mindenkinek. Na de, tekintsünk kicsit vissza! Vajon mi történt egy hónappal a film megjelenése előtt?? Hát bejelentették hogy Anette Olzon kilép. De mivel a Nightwish nem akar egy koncertet se lemondani ezért Anettet Floor Jansen helyettesíti az Imaginearum turné során. Aki állandó taggá vált 2013 őszén. Decemberben Anette egy interjúba azt állította hogy őt kirúgták, hogy ő a szemükben sosem volt egyenértékű tag. A turnék során nem kapott annyi pénz stb. Nemsokára jött a válasz a Nightwish-tól. Ebben a válaszban tagadták mind ezt csak a kirúgást nem. Ez azért meglepett. És az össze rajongót is. Már megint énekes váltás. Na de az album:

 Az album ugye vegyes számokat tartalmaz. Van itt metál, power metál, meglepő de jazz, ugye szimfonikus metál, és van kettő teljesen instrumentális szám is. Ezen az albumon nagyon látszik mennyit foglalkoztak vele. Nincs olyan szám rajta amit csak egyszer hallgattam meg. Ugye egy a baj. Ha tudsz angolul, akkor lehet zavarni fog hogy ha nem sorrendbe hallgatod meg. A számok:

nightwish.jpgTaikatalvi: Az album nyitó száma. Finn nyelven írt kellemes, lassú szám.

-Storytime: Az album egyik legjobb száma. Nagyon sokan imádják ezt a számot. És van benne egy brutális dob szóló. Az albumon csak egyedül ennek a számnak csináltak videó klipet. Nézzétek meg. Nagyon jó.

-Ghost River: Egy kis metál. Az elején a gitár, már jól kezdődött. Heatala brutál jó hörgős hangja is nagyon ott van. A szóló a közepén is teljesen rendben van.

-Slow, Love, Slow: Egy nagyon lassú Jazz szám. De nagyon jó. Nagyon tetszett nekem.

-I Want My Tears Back: Az album másik remek műve. Nagyon nagyon jó szám. Hietala tiszta hangja. Troy Donockley az ír dudával és Emppu Vuorinen közös szólója is kifogástalan. Kötelező végig hallgatni!

-Scaretale: Ez egy nagyon metálnak induló szám de a közepe egy cirkuszban játszódó horror filmre emlékeztetett. Rémisztő. Aztán a vége megint metál. Ha meghallgatod megérted miről beszélek.

-Arabesque: Ez az egyik teljesen instrumentális szám. Elég pörgős. Néha.

-Turn Loose the Mermaids: Ezt a számot a 4 éves kislányod is hallgathatná lefekvés előtt. Ez egy csodás és szép dal. Ehhez fogható dalt még nem írt a Nightwish. Nagyon szép dal. Kötelező hallani!

-Rest Calm: Nagyon jó dal. Váltogatják az elektromos gitárt és az akusztikus gitárt. Remek dal egy fantasztikus szólóval.

-The Crow, the Owl, and the Dove: A szám elején akusztikus gitár vezeti föl a számot. A közepe felé beindul a szám. A végén pedig  szépen szintetizátorral és énekkel levezetik a számot. Nagyon szép dal. Érdemes meghallgatni.

-Last Ride of the Day: Az album harmadik remekműve ami ugyan olyan közkedvelt mint a Storytime vagy az I Want My Tears Back. Nagyon pörgős szám egy nagyon gyors és remek szólóval. Ez egy igazi szimfonikus metál szám. Egyik kedvenc dala szerintem majdnem minden Nightwish rajongónak. A kettő párjával egyetembe.

-Song of Myself: Nagyon jó szám. Érdemes meghallgatni. Csak ne lenne a végén az a sok beszéd. Hallgassátok meg aztán megértitek.

-Imaginaerum: A második teljesen instrumentális szám. Mindegyik számnak a refrénje bele van írva ebbe a számba. Fantasztikus. Egyszer mindenképp hallanod kell.

Az album fantasztikus lett. Kétségtelenül versenyzik a Century Child-al. Az összes szám jó lett. És egyszerűen nem tudok negatívumot mondani az albummal kapcsolatba. Egyszerűen ezt az albumot meg kell hallgatni. Nem veszítesz vele semmit. Biztos találsz rajta nem egy jó számot.

Basement Score: 90%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr768368946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása