ZenePince

ZenePince

Nirvana - Bleach

2016. február 16. - Frenck

nirvana-kurt-cobain-krist-novoselic-dave-grohl-suit-style.jpgA Nirvana egy 3 fős grunge rock együttes. Amit Kurt Cobain énekes és gitáros alapított Krist Novoselic basszusgitárossal. Kezdetben több dobossal is zenéltek de 1990-ben csatlakozott hozzájuk Dave Grohl. Ezzel kialakult a Nirvana végső felállása. A Nirvana 1988 karácsonya estélyén kezdett el dolgozni az albumon. Betegség és alkoholizálás közepette. Nem nagyon foglalkoztak a dalszöveggel mert inkább a dallammal törődtek. Az album zenéi nagyon egyhangúak, egysíkúak voltak. Az összes dal lassú és grunge-os, és a gitárok mély tartományba voltak hangolva. De ehhez képest mégis egydimenziósra és elég rockosra csinálták. A dalaik elég furák. Azért mert az emberi természet átalakulásáról szólnak. Na meg a frusztrációról. Ez elég fura. Jade Evermant-tól, a Nirvana későbbi tagjától, aki később gitárosként állt be a bandába, pénzt kért a Nirvana hogy finanszírozhassa az album elkészítésére. Jade ki is fizette szó nélkül hiszen rajongójuk volt.

Mivel nagyjából elmondtam hogy milyenek a dalok ezért inkább arról írok miről szólnak a közkedvelt dalok. Az egy kicsit érdekesebb.bleach.jpg

-Swap Meet: Ez a dal egy férfiről és egy nőről szól akik vasárnap a bolhapiacon találkoznak, hogy háztartási cuccokat áruljanak.

-Mr. Moustache: Ez egy utalás a bajuszos szemetekre. Elég fura.

-School: Egy szürreális élményt hoz létre amely arról szól hogy az iskolában ülünk ahol folyton klikkekben utazunk. Aztán felnövünk és ugyanazokkal a dolgokkal kell megküzdeni amikkel a suliban.

-Paper Cuts: Ez egy igaz történeten alapul. Olyan szülőkről szól akik bezárva tartották a gyereküket a szobájában. És csak akkor mentek be amikor megetették.

-Negative Creep: Egy emberről szól aki Kurt-tel szemben lakott. Át ment amíg Kurt nem volt otthon csak azért hogy ki füstölje Kurt barátnőjét.

-About a Girl: Az album legjobb száma. Ez egy szép dal a reménytelen szerelemről.

Amint látjátok a dalok nem függnek össze egymással. Sőt. Eltérnek egymástól. A lényeg ez az album nem annyira  jó. Van három négy jó szám benne. És ennyi. A Nirvana igazi Stílusa a későbbi albumokon fog kirajzolódni. Minden esetre hallgassátok meg a felsorolt számokat. Annyira nem rosszak mint azt hiszed.

Basement Score: 63%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr948123006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása