ZenePince

ZenePince

Nightwish - Endless Forms Most Beautiful

2016. február 19. - Frenck

1280x720.jpgElérkeztünk a Nightwish nyolcadik albumához. 2014-ben jelentették be és 2015. március 27-én jelent meg. 11 számot tartalmaz. Az albumot az Élan című kislemez vezette fel. Ezután még kettő kislemez követte: a Shudder Before The Beautiful, és az Endless Forms Most Beautiful. Ez az első album amit a harmadik énekesnővel Floor Jansennel vettek fel. És még egy új tag aki csak vendég zenész volt a Dark Passion Play album óta. Ő Troy Donockley, aki ír dudán, sípon és gitáron is tkai_profile.jpgud játszani. Ez mind nagyon jó, örülünk az új albumnak. DE! Van egy rossz hírem: Ez a dolog egy  Nightwish rajongónak sem tetszett sőt, elszomorított amikor, a Nightwish bejelentette hogy az új albumot nem Jukka Nevalainen-nel vették fel. Azzal az indokkal hogy Jukka évek óta beteg. Alvás problémákkal küzd. Így nem lehet koncertezni. Nyilvánvaló. Ezért meghatározhatatlan időre Kai Hahto (aki a Wintersunban működik közre) lett az új dobos. Nagyon sajnáljuk hiszen Jukka 1996-óta dobolt kifogástalanul a bandában lehet, hogy évekig nem látjuk a bandában újra játszani. Viszont vigasztaljon az hogy Kai Hahta majdhogynem olyan jól játszik mint Jukka.

Na szóval az album inkább a power metál felé nyúlik nem pedig az opera metálhoz. De emiatt nem kell elkeseredni mert remek album lett. És azért vannak benne szimfonikus metál dalok is. Az előző albumhoz képest kicsit változott a Nightwish stílusa. Ez észrevehető, de nem baj. Nem zavaró. Floor hangja nagyon jó. Remekül illik a számokhoz és a számok hangulatához és stílusához, mindegyikhez. Ami a legjobb hogy nem csalódtak az új albumban a rajongók. Mindenki megtalálta a kedvenc számát rajta. Legtöbben az Élan című számot találták meg. Nem is csodálom. Jöjjenek a közkedvelt számok:

maxresdefault.jpg-Élan: Az album legközkedveltebb száma. Azzal a nyugodt hangulatával mindent vitt. Itt Troy síppal működik közre. Nagyon jó hangulatos szám Mindenképpen hallanod kell mert tetszeni fog. 

-Shudder Before The Beautiful: Az album nyitó száma. Az új albumbemutató koncerteken ezzel a számmal szoktak nyitni. Nagyon nagyon jó szám. Egy nem semmi riffel. A közepén nem csak Emppu Vuorinen szólózik. Hanem  a billentyűs is: Tuomas Holopainen!! Remek dal, hallgassátok meg.

-Alpenglow: Egy jó kis hangulatos szám. Nagyon jó riffel. Egy remek szólóval.

-Yours Is An Empty Hope: Egy elég pörgős szám. Itt hallható Hietala kemény és tiszta hangja. És meglepő de Jansennek nem csak tiszta hanem kemény erőszakos hangja is van ami hallható ebben a számban.

-Weak Fantasy: Egy igazi szimfonikus metál dal. Marha jó az egész ahogy össze van rakva ez a szám. Szóló nincs benne de nem hiányolom. Hallgassátok meg!

-The Eyes Of Sharbat Gula: Az egyetlen instrumentális szám az albumon. Csinált már jobbat is a Nightwish de nem lett olyan rossz.

-Our Decades In The Sun: Nagyon nagyon lassú szám. De remekül meg van írva. Érdemes meghallgatni mert marha jó.

Van még egy pár szám az albumon de ezek a közkedveltek. A többi se rossz nyugodtan meg lehet hallgatni bajod nem lesz. Amit még érdemes tudni az az hogy jelenleg ez az utolsó Nightwish album. De koránt sem hagyta abba a Nightwish az album készítést. Nemsokára jön ki még egy album amit már nagyon várunk. Nagyon jó volt látni a banda fejlődését és azt hogy két énekes váltást is túlélt a banda. Annyira nem viselte meg őket. A rajongókat inkább. Megmondom őszintén: Szerintem a Nightwish az operametál legnagyobb képviselője. Még így is hogy Tarja kilépett. Nincsen rossz albumuk csak kevésbé jó. És ezért tiszteljük őket. Kíváncsian várjuk az új albumot.

Basement Score: 80%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr378378650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása