ZenePince

ZenePince

Skillet - Invincible

2016. július 26. - Ryde_Laci

Az élet nem áll meg. A banda harmadik albumának előkészületei során a banda kicserélődött. A gitáros kilépett, helyette Kevin Haaland jött. Pluszba csatlakozott Korey Cooper aki ritmus gitár, billentyű és hattér vokál szerepekben tündököl, majd kirugják a dobost, oda pedig Lori Peters kerül. Ez a csapat állt neki a mai alanyunknak: az Invincible-nek.

invincible_cover.jpgAz új billentyűsnek hála, a banda egy kicsit több elektronikus hangzást kapott, amit az első dal első pillanatában reprezentáltak is. Az egész album sokkal inkább hajlik az indusztriál felé. Vagy ez teszi, vagy a banda tagok változása, esetleg az eltelt idő, de a maga műfajában talán nem is annyira rossz a 2000-ben kiadott Invincible. Ettől függetlenül nekem ugyan úgy nem tetszett, de itt már elhiszem azt a feltevést, hogy van aki ezt hallgatja. Bár van néhány nevetséges próbálkozás, de már halad valamerre. És az album a közepe felé egyre inkább hanyagolja ezt a lágy marhaságot. Ez a borító, megint... Kiemelendők:

You're Powerful - Az album egyik legkarakteresebb száma. Ez már egy igenis jó dal. Az indusztriál rock-ot is itt használják a legjobban és ez valamivel energikusabb is mint a nagy átlag.

Each Other - Ez borzalmas. Nem tudom mit keres itt. Az album a közepe fele erősödött minőségben és egyre lendületesebbek lettek a dalok. Erre jön ez. Hallgathatatlanság határán táncol ez a dal. Sajnos az ilyenek nagyot rondtanak az összképen. És ez hangszerelésben is alulmúlja a többi számot.

gotta_say_it_loud.jpgSay it Loud - Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud, Gotta Say It Loud. - most nem tudom mit vártok!? A dal se mond sokkal többet.

Hát ennyi lenne. A végére csak tudott kellemetlen perceket okozni ez az album. Abszolút fejlődés látható, és ezt naívan a tag cseréknek tudom be. Még messze nem az igaz, van hova fejlődni. Ezt a nyálas langyi (komoly nem tudok rá jobb szót) imidzset meg hagyják már maguk mögött. Kis energia, kicsit több tökösség, ennyi kellene csak. Meg persze egy kis egyediség nem árt. Várom azt, hogy mikor robban be igazán a banda.

Basement Score: 32%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr488904398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása