ZenePince

ZenePince

Disturbed - Immortalized

Betekintés: The Lost Children

2015. november 11. - Ryde_Laci

El is érkeztünk az idén debütált albumhoz. De mielőtt arról szó ejtenénk a The Lost Children is megérne egy misét. Mi is ez és hasonlók.

A The Lost Children egy válogatás album, méghozzá a korábbi albumok "b-sides"dalaiból, ami annyit tesz hogy a második oldalról/cd-ről vannak összeszedve. Remekül lettek párosítva dalok. Egy szónak is száz a vége: akit érdekel az nem fog csalódni!

És akkor az idén augusztusban megjelent Immortalized-t vegyük is górcső alá. Elég ambivalens érzelmek lettek urrá rajtam a végére, de csak sorban.
Maga a lemez hangzásban az eddigi legjobb lett. Tényleg le a kalappal a srácok előtt hangszerelés terén! Már a nyitásnál felcsendül, hogy ez most kicsit eltérő lesz. A The Eye of the Storm egy jól megkomponált instrumentális szám. A remek dallamok hallhatóak a The Vengeful One-ban, a The Light-ban, vagy a Fire It Up-ban.

Ezeken túl a banda megörvendeztetett minket néhány olyan szélsőséges dallal, mint a The Sound of Silence vagy a Never Wrong. Ezek is remek dalok lettek, nagy ütős szöveggel, csak ne  biztos hogy mindenki számára fogyasztható. Teszem hozzá az előbbi ezekből egy lírikus, melankolikus akusztikus dal, ami a Darkness-t idézi. Zseniális. A korábbi stílusú Disturbed dalok oszlopos képviselője (szintén jó szöveggel) maga az Immortalized.

És ha már szöveg. Itt jön elő az ambivalencia. Mármint idén a Disturbed itt számomra elhasalt. A régi jó kis idézhető sorok valahogy eltűntek. Kevés  kivételtő eltekintve, üresek vagy kevesek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az Open Your Eyes szövegének 25%-a az "open your eyes" (tudom mert kiszámoltam!).

Tehát ez is méltó a korábbi munkákhoz, talán kicsivel kevesebb, de attól még jó! És én bátran merem mondani, hogy már várom a következőt, mert a srácok nagyon tehetséges zenészek.

Basement Score: 92%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr228055776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása