ZenePince

ZenePince

Fall Out Boy - Folie à Deux

2016. január 09. - Ryde_Laci

2008-ban kaptuk kézhez a következő Fall Out Boy albumot. A korábbiak pop/punk stílusát vitte tovább, de vajon az Under the Cork Tree minőségében? A válasz igen, meglepően magas színvonalon hozták a srácok amit kellett, ismét. Ez is egy jó iparos munka lett. Menjünk is bele részleteibe...

Ez még mindig nem a tökéletes FOB lemez, de maximálisan szórakoztató és tényleg egy minőségi album lett a Fálí é Dú. Mondjuk, szerintem ami igazán jó az az eleje és a vége. Mellesleg érdemes elmélázni a dalcímeken.

A Disloyal Order of Water Buffaloes az első dal. Jobb dalok egyike és mint kezdés remek képet fest arról mi várhat még ránk. És mi vár ránk, te jó ég… Ugyanis itt van a második track szám alatt az I Don't Care, amit, ha nem hallottál még, azonnal pótold! És akkor a dalszövegírás magas iskolája!

"Oh oh oh oh
Oh oh oh oh
Wa aoh oh ooh
"

Engem könnyű lekenyerezni egy "lálálá" "nánáná" "ohohoh" és hasonló túlkomplikált szövegekkel. ugyanis rettenetesen jó hangulatot ad (nyilván egy megfelelő dalnak) és könnyebben tesz a részévé, mert első hallgatásra is már együtt énekelsz a zenével. Ezt szolgáltatja a She's My Winona és a későbbiekben a Tiffany Blews, de az majd csak később.

Mind ezen túl olyan karakteres és tényleg egyedi dalok kerültek az albumra mint a Headfirst Slide Into Cooperstown On A Bad Bet, ami nem csak a címe és annak hossza miatt érdekes, hanem hangzások terén. Ezt produkálta a már korábban említett Tiffany Blews is. Egyszerűen annyira remek képet ad az egész számnak a hangzása, hogy kiemelkedik, és nem csak az lemez dalai közül.

Van itt még valami csajozós zene is vagy én nem tudom, de baromi fun az egész, a dal végi akusztikus dudolászás pedig meglepett. Ez a W.A.M.S. Már csak egy jó zárás kellett amit a West Coast Smokers biztosít. Oké, az hogy ez a szám jó, kicsit szubjektív, mert látom, hogy ez a track elég elbaszott. Nem egy szokásos FoB szám, de nem is egy akármilyen szám. A levárásban meg még egy nem tiszta ének is megszólal (ami érdekes mód, engem nem zavart).

Összességében ez sem "A Fall Out Boy album", mivel a közepén kicsit üres kicsit feledhető dalok vannak, ezért nem tudnék maximális pontot adni rá, pedig talán meg is érdemelné. (A következők ismeretében, pedig, mégis ezt mondanám a legjobb albumnak... de kitudja)...

5/4 - 4.5

UI: Mi ez a kép???

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr758199284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása