ZenePince

ZenePince

Skillet - Collide

2016. július 30. - Ryde_Laci

A tagok ezúttal maradtak és másfél év gondolkodás után (2003-ban) boltok polcaira tetették a következő lemezt, a Collide-ot. Ez előző albummal nőtt a szememben a banda és azt a szintet minimum elvártam ettől az albumtól, de sokkal inkább a fejlődést akartam látni. Az eredeti lemezen végig söpörve 45 (és fél) perc fülelés után kijelenthetem, hogy: Teljesítették az elvárásom!

skillet_collide.jpgMielőtt bármit is mondanék az albumról magáról, meg kell jegyeznem valamit: ez az album borító egészen kreatív és tetszik. Szóval ami kicsit ijesztő volt elsőre, hogy a szokottnál valamivel hosszabbak a számok, de ebből semmilyen hátrány nem alakult ki. Sokkal több energia van az albumba mint amennyi az eddigi Skillet számokba volt összesen! Jók a dalok. Egy két érdekesebb alappal, de általában csak valami egyszerű szól az ének alatt. Az ének továbbra is próbálkozik kis apróságokkal. A lírikus lassú dolgokból is kapunk, azok is jól állnak. Egy kellemes színvonalat már képes hozni az album, ami már szerintem siker. Számomra mindenképp, mert nem érzem időhúzásnak a hallgatását az albumnak.

Forsaken - Nagyon ütős kezdés, komoly elvárásokat ad. Energikus, jól komponált alappal és egy erőteljes énekkel, ha ilyen lesz még az albumon (és, mint tudjuk lesz) akkor kellemesen fog telni a maradék idő, amit az album hallgatásával töltök. Aki jó Skillet számot akar hallani a régebbi időkből, nosza rajta, itt egy!

My Obsession - Amikor a refrénhez ért a dal kezdtem azt hinni, hogy ez egy Papa Roach feldolgozás (Between Angels and Insects), de persze ilyesmiről szó nincs, meg a dal vége fele tisztázódik is, csak a refrén kísértetiesen hasonlított számomra. Egyébként ez is egy jó szám. Pörög és még valami mondani való szerű izét is ki lehet hámozni a dalból.

Under My Skin - Kis lassabb felvezetés, ami később a dal felénél vissza tér, közte meg zúzás, jó. Csak így tovább. A refrén írás is fejlődött az előző album óta. Remek számokat is tudnak írni.

skillet_collide_2.jpgMindent összevetve egy jó albumon vagyok túl. Nem rabolt el sokat a napomból és még szórakoztam is rajta. Ezt továbbra is sikernek könyvelem el. Most ki merem jelenteni, hogy ilyen muzsikával már tart valahol a banda. Abban pedig csak reménykedem hogy tartanak is valahová, mert az előzőek fényében ez egy jó teljesítmény, azért ezen a szinten megragadva nem biztos, hogy sokáig fent tudja tartani az érdeklődést az album. Legalábbis részemről.

Basement Score: 64%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr828908170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása