ZenePince

ZenePince

Five Finger Death Punch - The Way Of The Fist

2015. augusztus 26. - TorCher

Az album előtt nyilván rövid összegzés a bandáról:
A Five Finger Death Punch egy 2005-ben alakult öttagú, (legtöbbször) groove metal banda, Ivan Moody-vokál, Darrel Roberts-gitár, Matt Snell-basszer (2011-ig), Jeremy Spencer-dob és nagy örömünkre Báthory Zoltán, mint a második szólós felosztásban.

way_of_the_fist.jpgMajd a banda összeszedése után két évvel kiadták a mai alanyunkat The Way Of The Fist néven.

Az albumnak igazából nincs egy központi témája szövegben. Van itt háború, emberi mértéktelenség, vallás, megbecsülés, szakítás... vagy igazából bármi, ami egy kicsit sem felemelő. Mindezt pörgős dobtémával, a műfajon belül változatosnak mondható gitárszólamokkal és iszonyatosan jó vokállal. Nagyon jól indít az album az Ashes-zel, és a Way Of The Fist-tel. Remekül vetíti előre ez a két szám a még következők stílusát. Majd ezután a két legerősebb darab követi ezeket a five_finger_death_punch-band-2007.jpgsorban Salvation-nel és a The Bleeding-gel.

Összességében egy nagyon jó albumról van szó, igazából az egyetlen probléma vele, hogy a tipikus groove hangzásvilágtól nem szakadt el kifejezetten, és ennek köszönhetően van pár elég lapos szám az albumon. Szerencsére nincs sok ilyen, és külön-külön hallgatva nem tűnik fel annyira, meg persze ezek mellett nagyon jó track-ek vannak még, amik mai napig meghatározzák a 5FDP-ot.

5/4

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr417736164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása