ZenePince

ZenePince

Nightwish - Once

2016. január 19. - Frenck

nightwish2.jpg   A következő alanyunk Nightwish-tól  A Once album. 11+2 számot tartalmaz. Ezt az albumot 2004. Június 7-én adták ki. Ez az album is nagyon jó, de nem olyan jó mint az elődje. A Century Child. A másik dolog hogy ez az utolsó album Tarja Turunen-nel az énekessel.Ugyanis az album másfél éves turnéja után a többi tag levélben megkérte az énekesnőt hogy lépjen ki. Ez Tarja Turunent elég váratlanul és fájdalmasan érte. Ezt azzal indokolták hogy a pénz és a férje teljesen megváltoztatta. Ezen a rajongók meglepődtek ugyanis a Nightwish a rajóngókért játszik elsősorban. Nem pedig a pénzért Elég sok rajongó Tarja kilépése után lemondott a Nightwish-ról azzal az indokkal hogy a banda Tarja Turunen nékül már sose lesz már olyan jó mint volt. Vele volt a Nightwish szimfonikus metál. De voltak akik mellettük maradtak és voltak új rajongók az új pop énekes hangú Anette Olzon miatt. Aki 2006-ban csatlakozott a Nightwish-hoz

    Ezen az albumon is nem egy jó kis szám van. Némelyik maradt a régi szimfonikus metál stílusban. De vannak olyanok amik inkább már a power metál felé hajlanak. És itt is található egy finn nyelven írt szám. Az albumon nem minden szám egybefüggő de ettől eltekintve elég nagyot alkottak. Legsikeresebb számaik:

oncenightwishcover.jpg

-Nemo: Szerintem mindenki tudja miért ez az első szám a felsorolásba. Eddig nem nagyon volt olyan aki azt mondta volna hogy nem tetszik neki. Ez egy eszméletlen jó kis lassú szám. Nagyon oda illő szólóval. A szintetizátor kiváló. És remekül van stúdiózva.És ehhez a számhoz készült videó is. Hallgassátok meg. Kötelező!

-Wish I Had an Angel: Természetesen Tarja és Hietala duettje. Ez is egy jó szám. Egy kicsit hajlik a Power metál felé de nem is baj. Ez a szám így jó ahogy van. Ehhez a számhoz is készült videó. Ezt is meg kell hallgatni. Házi feladat!

-Dark Chest of Wonders: Ezen a számon érződik hogy a Nightwish egy igazi szimfonikus metál banda. 2013-ig elég sok koncerten ezzel a számmal nyitottak hiszen nagyon pörgős. Ezzel a számmal ha kezdtek koncerten már akkor megvették a közönséget. Hallgassátok meg.

-Romanticide: Már ahogy nyitnak az megnyerő. Ez a szám brutális. Ez metál. Nem mondom hogy semmi köze a szimfonikus metálhoz. De inkább metálon van a hangsúly. Remek dal és nagyon zúzós. Érdemes meghallgatni.

-Kuolema Tekke Taiteilijan. Ez az egyetlen Finn nyelven írt szám.Igazi klasszikus szám. Nagyon lassú. Nagyon...... De nem rossz hallgassátok meg. Nem bánjátok meg.

-Dead Gardens: Az elején kicsit furának tűnhet, de elég hamar beindul. Jó kis közönséges Nightwish szám. A vége felé már ez is a brutális metál felé hajlik.

Az album majdhogy nem kiváló. Remek számokat tartalmaz és nincs olyan szám benne amit kikapcsoltam volna hallgatás közbe. Tarját viszont nagyon sajnáljuk hogy kilépett. Bennem és a legtöbb rajongóban nagy sebet hagyott. De a későbbi albumok azért begyógyították a sebet mert a Nightwish hozta a formáját. És újakat hozott.

Basement Score: 78%

A bejegyzés trackback címe:

https://zenepince.blog.hu/api/trackback/id/tr658184706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása